MIN UTBILDNING

För att du skall känna dig trygg i "mina händer" så kan du läsa om min utbildning här.

  • Basmedicin steg 1 och 2 på Axelssons Gymnastiska, det är en teoretisk linje där anatomi och fysiologi ingår.
  • Akupressurutbildning i två steg på Axelssons Gymnastiska.
  • Massage- och idrottsmassage, bindvävsmassage, kinesiologi samt anatomi och fysiologi på Göteborgs Gymnastiska Institut.
  • Healingutbildning på Nordic Scool New Frontline i Göteborg där även regrssion, medialitet och meditation inggår.
  • 2- årig utbildning i Medialitet och intiutionsutveckling hos Terry Evans.
  • 4-årig distansutbildning i håranalys hos Homeopathuset i Hälsingland.
  • Jag har jobbat med massage tillsammans med en sjukgymnast på Boråshälsan i Allingsås där vi varit anlitad inom företagshälsovården.
  • Under de senaste åren har jag även jobbat med barn med särskilda behov.

MIN FILOSOFI

Jag har fördelen att jobba i en alldeles underbar miljö

Ja, det är jag som är Lotta Andersson och min grundfilosofi ser ut så här:

Vad är egentligen sjukdomssymptom? Jo, det är kroppens sätt att berätta för oss att någonting inte är som det ska. Det är signaler som kan vara svåra att tyda, oftast beroende på att vi inte är vana vid att lyssna på dem längre eller att vi har lärt oss att ignorera dessa signaler.

För att du skall lära dig förstå kroppens signaler och kunna behålla den i balans kan du vidta egna aktiva åtgärder på ett enkelt och naturligt sätt.

När du motionerar ute i friska luften innebär det att du tar in naturens energi och intelligens.

Vid mental träning (positivt tänkande), lär Du Dig vända på olika begrepp, t ex om tiden. I stället för att tänka att "tiden bara rinner iväg och jag hinner ingenting", så kan du omprogramera dig och tänka att "jag har all den tid jag behöver". Mental träning stärker känslans intelligens.

När du meditarar tar du kontakt med den kosmiska energin och laddar om kroppens energier, "laddar batterierna". Meditationen för dig i kontakt med själens intelligens.

Sunda matvanor är viktiga, ät mat i regnbågens färger, vilket innebär grönsaker, frukt och bär. Känn efter vilken färg du behöver. Maten är också en kommunikation mellan människan och naturen.

Lika viktig för hälsan som en balanserad kost på kravodlade produkter är vatten. Vatten är det grundläggande lösningsmedlet vid alla matsmältningsprocesser och väsentlig för utförseln av avfallsprodukter.

Det finns ingen rekommenderad mängd vattenintag eftersom vätskeförlusten varierar med förhållande olch individ. Men under normala omständigheter anses sex glas om dagen vara lagom.

Jag har varit involverad i djurens hälsa sen jag var liten och följde med pappa som skodde hästar. Pappa var en duktig hovslagare som jobbade inom yrket i nästan 20 år. Vi hade många djur på gården också när jag växte upp, det var hundar, katter, höns, gäss, getter, får, grisar, en åsna och inte minst hästar.

Jag fick min första ponny när jag var 6 år, ett gotlandsruss. Allteftersom blev det stor häst och jag har tävlat i både dressyr, hoppning och fälttävlan på Schicci, min Lippizaner. Våra hästar var friska, på den tiden var ”naturlig hästhållning” det enda sättet. Våra djur var friska och välmående eftersom de blev fodrade med för arten biologiskt foder.

Jag kommer att se det som min uppgift att tyda ditt och/eller dina husdjurs kroppsspråk, så berättar jag för dig vad jag kommer fram till och hur du själv kan gå tillväga för att återfå kroppen i balans eller vad som fattas djuren. Om det behövs så rekommenderar jag en behandling med några av de produkter jag jobbar med.

För att hitta till mig så klicka på länken

Hitta.nu