Julklappstips

Kandke kan jag hjälpa dig med några förslag på julklappar till hela familjen.

Vi har skönhetsprodukter till henne, näringstillskott för honom och barnen. 

..eller varför inte ge ett presentkort för massage.

Hunden och katten kan behöva något för att vara friska

Hur mår hästen, det finns något även till den, se december månads extra erbjudande.

I december har vi Minesyl som julklappstips till Din häst eller till din hästvän.

Varje december skänker Homeopathuset 50 kronor från varje såld hink till Svenska Hästars Värn (SHV),

Samtidigt som du gör din häst glad så blir så många andra hästar hjälpta. Förra året, 2020 kunde dom skänka 25 100 till SHV.

MINESYL,

Homeopathuset framställer sina produkter till hästar enligt den ortomolekylära principen, det betyder att dom använder mikrodoser eftersom deras erfarenhet har visat att de är kraftfulla och ger bästa resultatet. 

SILVERPRODUKTERNA, BRA JULKLAPPAR SOM KAN ANVÄNDAS AV ALLA

Silvertandkrämen är Fluorfri, välgörande och effektiv för tandhälsan. En välsmakande tandkräm med kolloidalt silver, MSM, bikarbonat, kokosolja och neem. Vegansk produkt.

Silver Gel, en produkt beståendes av Ionosil kolloidalt silver, hyaluronsyra och Aloe vera. Silver Gel är en välgörande, svalkande och återfuktande gel för huden. Fungerar mycket bra vid intimhygien.

Silver Creme är mjukgörande, fuktgivande och passar alla hudtyper.

Silver Deo är en naturlig produkt utan tillsatt parfym, alkohol, aluminium, oljor eller färgämnen.

Silver Cerat är ett läppbalsam som effektivt fuktar och smörjer läpparna. Silver Cerat
innehåller ekologisk mandelolja och är helt fri från parfym och parabener.
Den blir genomskinlig och färglös vid applicering, men ger en fin naturlig glans och mjukhet.
Silver Cerat är inte testad på djur. Silver Cerat är svensktillverkad och baseras på naturliga råvaror.

.

GE DIN HUND EN JULKLAPP OCKSÅ

R 30 salvan finns i tub, burk för utvärtes bruk och som Essens nr 2 piller för invärtes bruk. 

Essens 2 understödjer en frisk hud och päls. Motverkar mjäll och klåda genom att hålla en bra cirkulation i underhuden. 

R 30 salvan verkar mjukgörande och läkande på torra spruckna trampdynor. Salvan har också en cirkulastärkande funktion genom att de olika ämnena stimulerar både ven- och artärfunktionen.

Salvbas

Ullfett, 98,3 %, är likt den mänskliga hudens talg och tränger ner i hornlagret och hudsprickor och fungerar som transportör av tillsatta ämnen. Ullfett är fet och mjukgörande och ett effektivt skydd mot kyla och väta. Lavendelolja, 1 %, är en eterisk olja med en blommig doft som är utmärkt att kombinera med ullfett. Lavendeloljans lukt ogillas av insekter. Salvan kan därför skydda mot fästingangrepp när man är i skog och mark.Renat vatten 0,58 % och alkohol 0,12 %.

Klona är en del av huden, förhornad i olika lager och det är viktigt med klovård och att hålla nagelbanden friska. R 30 verkar även för friska klor.

Forskning

Japanska forskare vid Yamazaki Gakuen University i Tokyo har publiserat sina rön om tamhundens förmåga att hålla värmen i tassarna i tidskriften Veterinary Dermatology. Där har de redovisar att våra tamhundar har, precis som bland annat fåglar och fjällrävar, ett slags värmeväxlande system inbyggda i sina trampdynor och ben. Studierna visar att de har de ett fint och tätt system av blodkärl i tassarna som när de kyls ned värms upp av intilliggande pulsådror så att det håller en konstant temperatur. Med hjälp av ett elektronmikroskop undersökte de hur hundtassens inre är uppbyggd.

Forskarna fann att ett nät av vener låg väldigt nära artärerna i vilka varmt blod från hjärtat pumpas runt i kroppen och ned till hundens ben och tassar. Så när blodet i tassarnas vener kyls ner i kontakt med kall luft eller frusen mark, värms blodet i det finmaskiga nätet av vener upp innan det strömmar tillbaka in i kroppen.

-Det var väldigt intressant att se att även hundar har ett sådant fantastiskt system i sina tassar och fram till nu har man ansett att tamhunden inte är uppbyggd på samma sätt som de vilda djuren säger forskaren Hiroyoshi Ninomiya till BBC Nature.

Populära Produkter